Родителите на починалата в Кьолн 4-годишна Селин обвиняват лекарите в небрежност

...
Родителите на починалата в Кьолн 4-годишна Селин обвиняват лекарите в небрежност
Коментари Харесай

Родителите на починалото в Кьолн българче ще съдят болницата, готвят и нови протести

Родителите на умрялата в Кьолн 4-годишна Селин упрекват лекарите в немарливост и ще съдят болничното заведение.
 Протест в Кьолн след гибелта на българче
Малко преди Бъдни вечер детето подвига висока температура и майка му го води в незабавното поделение на Клиника „ Порц ам Райн ”.

„ Там ми споделиха, няма нищо на детето, това е температура единствено и тя ще спадне с един нурофен, да се прибирам у дома. Но не ѝ взеха проучвания. И ни отпратиха за у дома ”, споделя майката пред bTV. 

На Коледа детето се утежнява. Родителите го водят в същата болница, а оттова ги препращат в друга клиника поради остра белодробна зараза.

Там вършат незабавен дренаж на белия дроб на детето, само че не съумяват да го спасят.

Семейството живее от 12 години в Кьолн. Членовете на фамилията са здравноосигурени, а момиченцето е стъпало на постоянни прегледи, на които не е открито да има белодробни проблеми.

Близка на фамилията изпраща тъжби и сигнали до всички институции. 

„ Пуснах тъжби за второ разглеждане в Министерство на здравеопазването да се огледа още един път аутопсията на Селин. Те ми потвърдиха, че другата седмица ще дойдат специалисти от Берлин, с цел да потвърдят втората аутопсия и тогава ще ни дадат цялата информация ”, изяснява Диана Фичел.

След гибелта на детето през вчерашния ден към 800 души стачкуваха пред клиниката, отпратила Селин. Родителите се заканват, че  протестите ще продължат. 

Семейството е решено да съди и персоналната лекарка на Селин, която изразила подозрения за белодробна зараза, само че не подхванала ограничения за това. 

Ръководителят на болница Порц ам Райн, Зигурд Клаус, разгласи пред Българска национална телевизия, че е изискал пояснения от лекарите във връзка със случая, само че самият той не вижда неточност в дейностите им. 

" Съжаляваме доста за този драматичен случай. Изказвам откровените си съболезнования на родителите и околните, по тази причина че ненадейно е умряло едно четиригодишно момиченце. След като прегледах всичко не мога да разпозная виновност на лекуващите лекари и на клиниката. Ще има и инспекция от здравната експертиза. Питам се обаче, за какво родителите са чакали три дни, преди да доведат детето още веднъж в болничното заведение. Още на идващия ден можеше да се върнат с него ", споделя той.

Клаус уточни, че той и личният състав на болничното заведение са били потресени от митинга, по време на който са наричани " убийци ". 

Прокуратурата в Кьон е почнала следствие след гибелта на детето. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР